TESK Bölgesel Birlik toplantısı

TESK Bölgesel Birlik toplantısı -TESK Başkanı Palandöken: "Her AVMnin içinde bir hipermarket yapılıyor ve bu perakende sektörüne büyük darbe vuruyor"


VAN (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Her AVMnin içinde bir hipermarket yapılıyor ve bu perakende sektörüne büyük darbe vuruyor" dedi.
     TESK Başkanı Palandöken, kent merkezindeki bir otelde 81 ilin birlik başkanı ile "Bölgesel Birlik Toplantısı"na katıldı.
     Vanın tarihi ve turistik değerleri ile önemli bir şehir olduğunu anlatan Palandöken, kentin eskisi gibi huzurlu ve mutlu bir hayata dönmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     Palandöken, deprem felaketi sonrası tüm birlik başkanları olarak ellerinden gelen yardımları sağladıklarını bildirerek, Türkiyede esnaf ve zanaatkarların çok büyük sıkıntı yaşadıklarını, çağın gelişme hızına ayak uyduramadıklarını söyledi.
     "Her AVMnin içinde bir hipermarket yapılıyor ve bu perakende sektörüne büyük darbe vuruyor" diyen Palandöken, bunların önüne geçilemeyeceğini fakat yapacakları yeniliklerle bunu sağlayabileceklerini ifade etti.
     Palandöken, konfederasyon olarak gençlere yönelik girişimcilik kurslarının devam ettiğini ve önemli geri dönüşümlerin olduğunu vurgulayarak, insanların artık devletten iş isteyemediğini, bu nedenle de meslek edindirme kurslarının faydalı olduğunu kaydetti.
     Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan ise tüm illerin birlik başkanlarını Vanda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, depremin ardından tüm Türkiyeden gönderilen yardımların üşüyen Vanlıların yüreğini ısıttığını kaydetti.
     Toplantıya Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, TESK Başkan Vekili Burhan Aksak ve illerin birlik başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber TESK Bölgesel Birlik toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER