THK Sinop Şubesi Eğitim Merkezi hizmete

THK Sinop Şubesi Eğitim Merkezi hizmete açıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİNOP (A.A) - Türk Hava Kurumu(THK) Sinop Havacılık ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı.
     Sinop Havaalanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, eğitim merkezinin Sinopa kurulmasının kent için bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
     Havacılığı sadece ticari bir aktivite veya hobi olarak görmediğini belirten Cengiz, Havacılık insanın ufkunu ve olaylara bakış açısını değiştiren bir aktivite olarak düşünüyorum. Dolayısıyla havacılık faaliyetlerine katılan gençlerimiz, insanlarımız dünyaya başka bir çerçeveden ve açıdan bakacaktır. Bakış açıları gelişecektir dedi.
     THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise, Türkiyenin dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olabilmesi için THK Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurduklarını hatırlattı.
     Üniversitenin yüzde yüz doluluğa ulaştığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz ülkemizin ilk üç üniversiteden birisi. 45 ülkeden 78 yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim alacak. Bu ülkemiz için çok büyük bir adım. Bir başka hedefimiz de Türkiyenin hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olmasıydı. Bunun için de THK Uçak Fabrikası faaliyete geçirildi. Bu da ülkemize hayırlı olsun. Uçak fabrikasının yanı sıra bu uçakları uçuracak, onlara eğitim verecek üniversitelerden yeterli elamanlar yetiştirilirken, bunların bakımların yapılacağı merkezlere de ihtiyaç var. Bunun için ülkemizin değişik yerlerinde uçak bakım merkezleri, helikopter bakım merkezlerini açıyoruz.
    
     Muhabir : Kenan Türkseven / İlyas Gün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber THK Sinop Şubesi Eğitim Merkezi hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER