TKDK, hibe sözleşmesi imzalanan projeleri açıkladı

TKDK, hibe sözleşmesi imzalanan projeleri açıkladı -Malatyada 2 işletmenin kurulumu projesi onaylandı


MALATYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak hibe fonları için üçüncü çağrı döneminde onaylanan ve hibe sözleşmesi imzalanan projeleri açıkladı.
     TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatyada süt üreten tarımsal işletmeler ve beyaz et üreten tarımsal işletmeler tedbiri kapsamında 2 işletmenin kurulumu projesinin onaylandığı bildirildi.
     Açıklamada, hibe sözleşmesi imzalanan projeler ve IPARD fonundan alınacak desteklere ilişkin şu bilgilere yer verildi:
     Akçadağ ilçesi Karanlıkdere köyü mevkisinde gerçekleştirilecek Mustafa Necati Kölüke ait Tavuk Üretiminin AB Standartlarına Getirilmesi projesinin 916 bin lira olan uygun yatırım tutarının yaklaşık 550 bir lirası, merkez Kırkpınar köyü Göktarla mevkisinde gerçekleştirilecek Yeşil Vadi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketine ait 100 Başlık Süt İnekçiliği Tesisi projesinin 1 milyon 284 bin lira olan uygun yatırım tutarının yaklaşık 835 bin lirasının finanse edilmesi beklenmektedir.
    
     -Proje hazırlamak emek ve dikkat gerektiriyor-
    
     Açıklamada, TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Derenin değerlendirmesine de yer verildi. Dere, birinci çağrı döneminde Malatya ilinde sözleşme imzalanan Ali Dayı Ltd. Ştiye ait projenin ödemesinin gerçekleştirildiğini belirtti.
     IPARD programında proje hazırlamanın zor olmadığının, ancak emek ve dikkat gerektirdiğinin altını çizen Dere, onaylanan bu iki projenin yatırım çeşitliliği ve başvuru yapmayı düşünen tüm yatırımcılar için motivasyon kaynağı olması açısından önemli olduğunu ifade etti.
     IPARD programı çerçevesinde altıncı başvuru çağrı döneminin devam ettiğini hatırlatan Dere, altıncı başvuru çağrı ilanı çerçevesinde yaklaşık 124 milyon avroluk bir bütçe bulunduğunu, bu bütçenin ne kadarının Malatyaya yatırım olarak döneceğine yatırımcıların karar vereceğini kaydetti.
     Dere, kaliteli, düşünülerek ve özenle hazırlanmış uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcıları proje hazırlamaya çağırdı.
    
     -Desteklenecek alanlar-
    
     IPARD programı çerçevesinde, Malatyada süt üreten tarımsal işletmeler, kanatlı et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi ile kültür balıkçılığının geliştirilmesi projeleri desteklenecek.
     Altıncı başvuru çağrı dönemi için başvurular, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünde kabul edilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TKDK, hibe sözleşmesi imzalanan projeleri açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER