CHP Bursa Milletvekili Tayan:

CHP Bursa Milletvekili Tayan: -Şu anda 2 milletvekilimiz ne ile suçlandıklarını bilmezsizin tutukludurlar


BURSA (A.A) - CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Şu anda 2 milletvekilimiz ne ile suçlandıklarını bilmezsizin tutukludurlar dedi.
     Tayan, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran 2011 seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen seçilmiş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci yazar Mustafa Balbayın hala cezaevinde olmalarının düşündürücü olduğunu ifade etti.
     Anayasanın 90. maddesine, Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde seçilmiş milletvekillerinin hak ve özgürlüklerine dair hükümlere rağmen, Haberal ve Balbayın tutuklu durumda olmasının düşündürücü olduğunu anlatan Tayan, şunları kaydetti:
     Eline neşterden başka bir şey almamış bir Mehmet Haberal, eline kalemden başka bir şey almamış bir Mustafa Balbay ne ile suçlandıklarını bilmeksizin 1 yıldır tutukludurlar. Bu hukuk devletine, demokrasi ve özgürlüklere aykırıdır. Milli irade şu anda özürlüdür. Genel seçimlerin birince yıl dönümünde, demokratik hak ve özgürlüklerin gasp edilmiş olmasını üzüntüyle karşılıyor ve AK Parti iktidarını kınıyoruz.
     2002 seçimlerinde siyasi yasaklı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğana CHPnin el uzattığını ve yasa değişikliğiyle önünün açıldığını ifade eden Tayan, şöyle devam etti:
     Oysa bugün ne Mehmet Haberal ne de Mustafa Balbay hükümlü değildirler. Buna rağmen siyasi hakları maalesef ellerinden alınmış durumdadır. Biz CHP olarak seçilmiş milletvekillerini yargılanmasına karşı değiliz. Tutuksuz yargılanabilirler, af dilemiyoruz. Şu anda 2 milletvekilimiz ne ile suçlandıklarını bilmezsizin tutukludurlar. AK Parti iktidarı arada bir lafla durumdan rahatsız olduklarını ifade ediyor. Ancak hukuki hiçbir eyleme başvurmuyorlar, sadece oyalıyorlar.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber CHP Bursa Milletvekili Tayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER