TMO Bismil Ajans Müdürü İraz:

TMO Bismil Ajans Müdürü İraz: Türkiyede her yıl 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği görülmektedir


DİYARBAKIR (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bismil Ajans Müdürü Ahmet İraz, Türkiyede her yıl 250 gramlık 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini söyledi.
     İraz, yaptığı açıklamada, Türkiyede her gün 6 milyon ekmeğin israf edildiğini ifade ederek, her yıl israf edilen ekmeğin maliyetinin 1,5 milyar lira olduğunu, bununla orta boyutta 80 hastane veya 500 okul yapılabileceğini belirtti.
     Ekmek israfının önlenmesi konusunda TMOnun öncü bir kuruluş olacağına dikkati çeken İraz, şöyle dedi:
     Dünyada insan nüfusu artarken ekilebilir alanlar azalıyor. Türkiyede açlık sorunu olmasa da dünyada birçok ülkede insanların açlık yüzünden öldüğünü biliyoruz. Bu nedenle TMO 75. kuruluş yılı münasebetiyle ekmeğin israf edilmemesi için yaptığı bir kamuoyu araştırması ile bu konuya dikkat çekmiştir. Türkiyede her yıl 250 gram, 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği görülmektedir. Bismil ilçesinde de ekmek israfının boyutlarını belirlemeye çalışıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekmek israfının önüne geçmek için birtakım çalışmalar yaptı. Üretilen ekmeği satışa çıkarmadan yüzde 3,1ini israf ediyoruz. En büyük israf, öğrenci ve personel yemekhaneleri ile otel ve lokantalarda gerçekleşiyor. Dünyada açlık nedeniyle hayatını kaybeden milyonlarca insan varken ekmeğin israf edilmesi üzüntü verici ve üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.
    
     Muhabir: Musa Çelebi / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TMO Bismil Ajans Müdürü İraz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER