Tokatta Anlat Beni Projesi

Tokatta Anlat Beni Projesi -Proje kapsamında, 10 engellinin yaşam hikayesinin anlatıldığı video görüntüsü, öğrencilere izletildi


TOKAT (A.A) - Tokatta bir süre önce hayata geçirilen Anlat Beni Projesi kapsamında, 10 engellinin yaşam hikayesinin anlatıldığı video görüntüsü, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine izletildi.
     Okulun konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Yavuz Selim Özel Eğitim İlkokulu/Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cihan Öztürk, 2012 yılında başlattıkları proje kapsamında, Tokat genelinde engellilerin sorunlarına ilişkin hikaye yarışması düzenlediklerini söyledi.
     Yarışma için 25 hikayenin kendilerine ulaştığını belirten Öztürk, Bize ulaşan hikayelerden 10unu seçtik. Seçtiğimiz hikayelerin sahibi engelli arkadaşlarımızın evini ziyaret ettik ve onların sorunlarını, duygularını, hikayelerini kameraya çektik. Şimdi de bu videoyu sizlerle paylaşacağız dedi.
     Öztürkün konuşmasının ardından, 10 engellinin hayat hikayesinin anlatıldığı CD, öğrencilere izletildi. Engellilerin hayat hikayesi, öğrencileri duygulandırdı.
     Videonun izlenmesinin ardından Öztürk, öğrencilere Engellilere bakış açınızda bir değişim oldu mu- Projeye ilişkin görüşleriniz nedir- sorusunu yöneltti.
     Bir öğrenci, Bu videoyu izledikten sonra engellilere kendimizden biri gibi bakmamız gerektiğini anladım. Videodaki engellilerden birini tanıyordum ama bu kadar sıkıntı çektiğini bilmiyordum. Bundan sonra daha duyarlı olacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta Anlat Beni Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER