Tokat Valisi Taşkesen, Çanakkale Yolun Sonu

Tokat Valisi Taşkesen, Çanakkale Yolun Sonu filmini izledi


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen Çanakkale Yolun Sonu filmini izledi.
     Taşkesen, kent merkezinde bulunan sinemada gösterime giren Çanakkale Yolun Sonu filmini, Çanakkale Savaşı kahramanlarından, annesinin saçına yaktığı kına nedeniyle Kınalı Ali olarak bilinen Zileli şehit Kınalı Alinin torunları Ali Kınalı, Özlem Terzioğlu ve şehit aileleriyle izledi.
     Taşkesen, filmin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığını izledik. Tokatın da Çanakkale Zaferinde çok önemli bir yeri var dedi.
     Tokattan önemli bir nüfusun Çanakkale Savaşına katıldığını belirten Taşkesen, şunları kaydetti: Tokatlıların Çanakkale Savaşına katıldığını, Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı türküsüyle görüyoruz. O türkü bilinenin aksine oyun havası değil, Çanakkaleye yakılan bir ağıttır. Biz de bu filmde birçok unsuru gördük. Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Rumuyla, Ermenisiyle bu destan yazıldı. Milletimizin ruhu sahneye iyi yansımış, zaten o ruhla kazanılmış. Kınalı Alinin torunlarını davet ettik ama ufak bir hayal kırıklığımız oldu. Bu film bizi çok duygulandırdı. Herkes gözyaşlarını tutamadı ama Tokatlılar olarak bizim hayal kırıklığımız, Kınalı Ali gibi önemli bir figüran filmde yer almamış olmasıydı. Ona biraz burkulduk ama önemli bir destan.
     Kınalı Alinin torunlarından Ali Kınalı da Vatan kadar bayrağımız kadar değerli bir servetimiz yok. Birlik beraberlik ile bu filmi izledik. Filmi izlerken gözlerimiz yaşardı dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokat Valisi Taşkesen, Çanakkale Yolun Sonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER