Tosyada aşure dağıtıldı

Tosyada aşure dağıtıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesinde,Tosya Müftülüğü, Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla aşure dağıtıldı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen aşure etkinliğine, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
     Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından, Kuran-ı Kerim okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz, Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. gününün Aşure Günü olarak kutlandığını, Muharrem Ayının ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğunu belirterek,katılımcılara, emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.
     Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem ayı, paylaşmanın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Gününün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Muharrem ayı, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyinin Kerbelada şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır diye konuştu.
     İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlayıp anlatılması gerektiğini söyleyen Türköz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbelaların yaşanmaması için birbirimizi daha iyi anlamalıyız. Bugün bütün insanlarımıza düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosyada aşure dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER