Tosya pirinci 4 liraya alıcı buluyor

Tosya pirinci 4 liraya alıcı buluyor


KASTAMONU (A.A) - Tosya pirinci pazarda, 4 liraya alıcı buluyor.
     Tosya merkez ve köylerinde bulunan yaklaşık 10 bin dönümlük çeltik arazilerinde yetiştirilen Yaşar ve Sarıkılçık pirinç çeşitleri, Tosyada pazartesi günleri kurulan pirinç pazarında 2 ile 4 lira arasında satılıyor.
     Pirinç üreticisi, Mehmet Acanoğlu (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada,İlçemiz ve köylerimizde bulunan çeltik tarlalarında, devrez suyu ile sulanarak bin bir zahmetle yetiştirilen yeni hasat pirinçlerimizi, pazarda satışa sunduk. Pazarda, yukarı ovanın ürünü olan Sarıkılçık pirinci 3,5-4 liraya, Yaşar pirinci 2-2,5 liraya alıcı buluyor ifadesini kullandı.
     Tosya pirincinden pişen pilavların eşsiz bir lezzete sahip olduğunu belirten Acanoğlu, Bu lezzeti bilen ve D-100 uluslararası karayolundan geçenler pazarımıza uğrayarak özelikler Sarıkılçık pirincini alıyorlar. Bu sabah Türkçeyi çok az konuşan bir turist gelerek pirinç almak istediğini söyledi. Bize eliyle pirinci gösterdi. Yabancı dilimiz olmadığı için hangi cins pirinç istediğini anlayamadık. Bunu üzerine öğlen yemeğinde pazarda yemek için Sarıkılçık pirincinden evimizden pişirerek getirdiğimiz pilavdan bir tabak ikram ettim. Çok beğendiğini el işaretleriyle ifade etti. 2 çuval Sarıkılçık pirinci sattık kendisine. Bu olay bana, pirinç yetiştirmek için tecrübenin yettiğini ama yabancıya pazarlamak için ise mutlaka bir yabancı dilimizin olması gerektiğini öğretti diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosya pirinci 4 liraya alıcı buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER