Trabzonda nevruz kutlaması

Trabzonda nevruz kutlaması -Karadeniz Teknik Üniversitesindeki (KTÜ) kutlamalarda nevruz ateşi yakıldı, üzerinden atlandı ve horon oynandı


TRABZON (A.A) - Trabzonda nevruz kutlamaları Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.
     KTÜ Kanuni Alanında düzenlenen kutlamalara, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkan yardımcısı Ergin Aydın, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Trabzon Belediyesi Mehter Takımının konseriyle başlayan etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı KTÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bayram Sevinç yaptı.
     Prof. Dr. Sevinç, Cumhuriyet döneminde TBMMnin açılmasının nevruz için yeni bir dönem oluşturduğunu belirterek, Nevruz bugün Anadoluda, Kafkaslarda, Balkanlarda kısacası her iklim ve coğrafyada kutlanmaktadır. 19. yüzyılın başlarından 20. yüzyılın başlarına kadar bir dönem kesintiye uğrasa da Çanakkale ve Kurtuluş savaşları ateşi yeniden harlamış ve nevruz yeniden kutlanmaya başlanmıştır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Aydın ve diğer ilgililer nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı.
     Müzik eşliğinde eğlenen ve horon oynayan öğrencilere kutlama sonunda etli pilav ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER