Trabzon Valisi Kızılcık:

Trabzon Valisi Kızılcık: Trabzonu bir tarih ve kültür şehri olarak alternatif turizm merkezi yapmak için çaba sarf ediyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kentin tarih ve kültür şehri olduğunu, bu nedenle alternatif turizm merkezi yapmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.
     Vali Kızılcık, Sürmenede restorasyon çalışmalarında sona gelinen Yakup Ağa Konağında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Yaklaşık 8 ay önce başlayan çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Kızılcık, Bu çalışmalarla hem yörede bu mimari yapının tekrar ihya edilmesini, hem de turizm anlamında özel bir konaklama tesisini de kazandırmış olacağız. Trabzonu bir tarih ve kültür şehri olarak alternatif turizm merkezi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Trabzonumuzun çok kadim, tarih ve kültür değerleri var. Bunlardan bir tanesi Yakupağa, diğeri ise hemen karşısındaki Memişağa konaklarıdır ifadelerini kullandı.
     Konakların butik otel olarak hizmet vereceğini vurgulayan Kızılcık, şunları kaydetti:
     Bu konaklar Doğu Karadeniz bölgemizin 100 yıllık mimari yapısını yansıtan ince zevkin bir göstergesidir. Bizzat bazen müdahale etmemiz gereken yerler var. Çünkü tarihi eserlerin restorasyonu ve butik otel olarak yapılması için bazı hassasiyetlere riayet etmek lazım. Bu anlamda bu hassasiyetlere riayet edilip edilmediğini hem uzmanlarımız hem de bizler yerinde görmek için sık sık geliyoruz. İnşallah nisan ayının sonuna doğru burayı turizme açmış olacağız.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER