Trabzonspor

Trabzonspor-Videoton maçından notlar -Bordo-mavililer, ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçı 11ine göre 4 farklı oyuncuyla sahaya çıktı -Bordo-mavili taraftarlar, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadında ilk resmi maçına


TRABZON (A.A) - UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Macaristanın Videoton takımını konuk eden Trabzonspor, ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçından daha farklı bir kadroyla sahaya çıktı.
     Ligin ilk haftasında 1-1 berabere biten Kardemir Karabükspor maçı 11inden 4 farklı oyuncu Videoton karşısında takımda görev aldı.
     İlk hafta takımda yer almayan kaleci Onur, Fildişi Sahilli oyuncu Bamba, Arjantinli oyuncu Colman ile Halil Altıntop, Videoton maçı 11inde kendilerine yer buldu.
    
     -Tolganın yerine Onur-
    
     Trabzonsporda geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda PSV Eindhoven ile oynanan rövanş maçında kırmızı kart görerek cezalı konumuna düşen Tolga Zenginin yerine Onur Recep Kıvrak görev yaptı.
     Sezon öncesi Orduspor ile oynanan hazırlık maçında kaleye geçen ancak ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında yedek bekleyen Onur Recep Kıvrak, 23 Şubatta oynanan PSV Eindhoven maçının ardından 6 ay sonra bir Avrupa maçında sahaya çıktı. Tolganın yokluğunda ise takım kaptanlığını Serkan Balcı yaptı.
     Teknik direktör Şenol Güneş orta alanda ise Kardemir Karabükspor maçında cezası nedeniyle oynayamayan Arjantinli oyuncu Colmana görev verdi. Kardemir Karabükspor maçında Celustka ile çarpışarak sakatlık geçiren Soneri riske etmeyerek kadroya almayan Güneş, Colmanın yanında Saparayı oynattı.
     Sezon başında İngilterenin Liechester City takımından transfer edilen ve Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Bamba da Mustafa Yumlunun yerine sahada yer alarak yeni takımıyla ilk maçına çıktı.
    
     -Forvette Halil Altıntop-
    
     Teknik direktör Şenol Güneş, ilk hafta sakatlığı nedeniyle riske etmediği Halil Altıntopu forvette sahaya sürdü.
     Güneş, Brezilyalı oyuncu Henriqueyi 18 kişilik maç kadrosuna almazken Slovak oyuncu Vitteki ise yedek soyundurdu.
    
     -Tribünler doldu-
    
     Bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadında ilk resmi maçına çıkan Trabzonsporun karşılaşmasına bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
     Yaklaşık 23 bin dolayında bordo-mavili taraftar, stat tribünlerini doldurarak bordo-mavili takıma destek verdi.
     Misafir takım tribünde de 26 Macar taraftar, Trabzon deplasmanına gelerek takımlarını yalnız bırakmadılar.
     Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve bordo-mavili kulübün yönetim kurulu üyeleri birlikte protokol tribünden karşılaşmayı izledi.
    
     -Videotona dostluk yemeğe-
    
     Bordo-mavili kulüp tarafından maçtan önce Videoton kulübü yetkilileri ve UEFA temsilcisine yemek verildi.
     Yemeğe kulüp yönetim kurulu üyesi Nevzat Aydın, UEFA Temsilcisi Trygve Borno, Videoton Kulübü sahibi Istvan Garancsi, CEOsu Mark Tassy ve Pazarlama Müdürü Adam Varkonyi, kulüp genel müdürü Sinan Zengin, İdari Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, Kurumsal İletişim Sorumlusu Altuğ Atalay ve Profesyonel İşler Sorumlusu Aysun Karahasanoğlu katıldı.
     Mehmet Ali Yılmaz Tesislerindeki yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.
    
     -1050 güvenlik güvenlik mensubu-
    
     Trabzonspor ile Videoton arasında karşılaşmada yoğun güvenlik önlemleri alınırken maçta 650si resmi, 400ü özel olmak üzere toplam bin 50 güvenlik mensubu görev yaptı.
     Karşılaşma öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan maçta uyulması gereken kuralları içeren broşür bordo-mavili taraftarlara dağıtıldı.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER