TSE ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

TSE ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü -TSE Başkanı Şentürk: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile standartların ve uygunluk değerlendirmenin ekonomiye katkısı konusunda proje yaparak,Türkiyede bir il


RİZE (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile standartların ve uygunluk değerlendirmenin ekonomiye katkısı konusunda proje yaparak, Türkiyede bir ilke imza atacaklarını söyledi.
     TSE ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü, üniversitenin toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı.
     Törende konuşan Şentürk, protokol kapsamında üniversite öğrencilerinin, kalite ve uygunluk değerlendirmeyle ilgili eğitimlerinin sağlanacağını belirterek, Bu eğitimler sonrasında gerekli sertifikalarını alabilecekler. Üniversitenin laboratuvar altyapısının TSEden faydalanması sağlanacak. Üniversitemizle standardizasyon konusunda geniş kapsamı bir protokol imzalandık dedi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile standartların ve uygunluk değerlendirmenin ekonomiye katkısı konusunda proje yaparak, Türkiyede bir ilke imza atacaklarını ifade eden Şentürk, Üniversitemiz ile enstitümüz arasındaki işbirliği, sanayicimizin gelişmesine katkı sağlayacak. Türkiyenin ihracatta teknik engelleri aşmasında ciddi katkı sağlayacak. Gençlerimizin de istihdam imkanını artıracak. Onlara daha rahat ve üst seviyede iş bulabilmelerinin yolunu açacak diye konuştu.
     Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz ise her iki kurumun, ülke yararına hayırlı işlere imza atacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TSE ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER