TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu: Hedefi

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu: Hedefi fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak olan projeye üreticilerimiz büyük ilgi gösteriyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, hedefi fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak olan projeye üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.
     Köleoğlu yaptığı yazılı açıklamada, TTB koordinatörlüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ve fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıdanın finansmanı ile uygulamaya konulan Kaliteli Fındık Projesi kapsamında Türkiyede ilk kez kurulan Fındık Kurutma Merkezinin 10 Ağustostan itibaren hizmetini sürdürdüğünü belirtti.
     Kurutma işleminde deneme aşamasında bazı sıkıntılar yaşandığını, ancak bunların kolaylıkla atlatılıp sistemin başarıyla işler hale getirildiğini ifade eden Köleoğlu, şunları kaydetti:
     Trabzonda projeyi her aşamada başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Hedefi fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak olan projeye üreticilerimiz de büyük ilgi gösteriyor ve destek oluyorlar. Kurutma merkezine büyük talep var. Bu nedenle sıra vererek çalışıyoruz. Merkezdeki işleme tabii tutulan fındıkların, doğal şartlarda kurutulanlara göre daha randımanlı olduğunu tespit ettik. Eylül ayı ile birlikte sonlandırmayı kararlaştırdığımız kurutmanın ardından projenin değerlendirmesi yapılacak ve gelecek yıl daha yararlı şekilde nasıl uygulanabileceği konusuna ağırlık vereceğiz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu: Hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER