TÜ 20. Kültür Sanat ve 30.

TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri başladı -TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük: "Her bölüm farklı olsa da, öğrencilerin hepsi çalışıp, yoruluyor. Şimdi bir panayır ve şenlik zamanı"


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri başladı.
     TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan kortej, Edirne Belediyesi önüne yürüdü.
     TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise, "TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri" dolayısıyla Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, şenliklerin Sabancı Kültür Merkezi önünde devam edeceğini söyledi.
     Şenliklerin zengin program içermesi için çaba harcadıklarını belirten Yörük, "Üniversite eğitimi yoğun bir çalışma ortamı içeriyor. Her bölüm farklı olsa da, öğrencilerin hepsi çalışıp, yoruluyor. Şimdi bir panayır ve şenlik zamanı. Öğrencilerin sınavlarından önce bir parça streslerini atabileceğini umuyorum" diye konuştu.
     Eğitim-öğretim yılının başından bu yana üniversitenin yemek, barınma ve diğer sosyal imkanlar açısından geliştiğini anlatan Yörük, öğrencilere güzel bir öğrenim hayatı yaşatmak için çaba harcadıklarını ifade etti.
     Yörük, TÜnün dünya üniversitesi olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından TÜ Halk Oyunları Ekibi çeşitli gösteriler sundu. Programa, Endonezyanın Sofya Büyükelçisi Bunyan Saptomo, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Şenlikler 11 Mayısta sona erecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci - Gökhan Balcı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER