TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Midyatta

TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Midyatta -TÜGİAD Başkanı Yücelen: Türkiyede yeni fikir, süreç, buluş ve ürün geliştirme süreçleri son yıllarda artan oranda desteklenmeye başlasa da yenilikçi ve yaratıcı girişimciler yeterince des


MARDİN (A.A) - Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiyede yeni fikir, süreç, buluş ve ürün geliştirme süreçleri son yıllarda artan oranda desteklenmeye başlasa da yenilikçi ve yaratıcı girişimciler yeterince desteklenemiyor dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardine gelen TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Midyatta basın toplantısı düzenledi.
     Kasr-i Nehroz Otelinde düzenlenen toplantıda konuşan TÜGİAD Başkanı Yücelen, Türkiyenin ekonomik ve sosyal açıdan hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içinde olduğunu söyledi.
     Yücelen, yenilikçi yaklaşıma açık olan ülkelerde yeni girişim gerçekleştirme oranının yüzde 50 olduğunu ifade ederek, ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın kaynağında yenilik olduğunu belirtti.
     Her buluşun bir yenilik anlamına da gelmediğine dikkati çeken Yücelen, şöyle konuştu:
     Bir buluşun yenilik olabilmesi için hayata geçirilmesi gerekir. Bunu da girişimci sağlayacaktır. Yenilikçi yaklaşıma açık ülkelerde, ABD de dahil, yeni girişim gerçekleştirme oranı yüzde 50 seviyesindedir. Dünya genelinde girişimciler yeni iş girişiminde bulunmanın her geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 50 daha zor olduğu görüşündeler. Türkiyede yeni fikir, süreç, buluş ve ürün geliştirme süreçleri son yıllarda artan oranda desteklenmeye başlasa da yenilikçi ve yaratıcı girişimciler yeterince desteklenmiyor. Yeni fikir, süreç ve buluşların artan oranda desteklenmesinin nedeni uygulama ve hayata geçirilme aşamasında girişimcilerin ihtiyaç duydukları desteklerden yoksun olmalarıdır. Bunların başında da yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı gelmektedir. Türkiyede mevcut devlet destekleri belirli bir yatırım gerçekleştirebilecek sermaye, teminat ve kredibilite birikimine sahip olan yatırımcıları desteklemektedir.
    
     -Girişimcilik Kurulu kurulması önerisi-
    
     Yücelen, TÜGİAD olarak hazırladıkları çalışmada, desteklenecek sektörlerin ve konuların tespiti, başvuru kriterlerinin belirlenmesi ve başvuruların desteklenerek karara bağlanması için, Girişimcilik Kurulu kurulmasını önerdiklerini söyledi.
     Bu kanunun çıkması halinde yeni fikir, süreç, buluş ve ürünleri yenilikçi, yaratıcı ve katma değer yaratan girişimcilerin hayata geçirerek ekonomiye büyük katkı sağlamış olacağına dikkati çeken Yücelen, Böylece bir anlamda gerçek girişimciler de artık desteklenir hale gelecektir. Girişimcilik konusunda ülkemizde yürütülen yoğun faaliyetler bir izleme ve kayıt sistemi ile analiz edilebilecektir diye konuştu.
     TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri toplantının ardından Midyattaki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Midyatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER