TÜGİK Genel Başkanı Güral: Emin olun

TÜGİK Genel Başkanı Güral: Emin olun ve inanın hiçbir sorun, sıkıntı olmadan 2012de bastığınız frenden ayağınızı kaldırdığınız takdirde 2013de çok daha verimli bir ticaret hayatının olduğu dönemi yaşayacağız (Fotoğrafl


TRABZON (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Emin olun ve inanın hiçbir sorun, sıkıntı olmadan 2012de bastığımız frenden ayağınızı kaldırdığınız takdirde 2013de çok daha verimli bir ticaret hayatının olduğu dönemi yaşayacağız dedi.
     Güral, Trabzon Genç İşadamları Derneği (TGİAD) tarafından organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, konfederasyon bünyesinde çeşitli il ve ilçelerde örgütlenmiş 77 dernek bulunduğunu belirterek, Bu dernekler, 7 coğrafi bölgede örgütlenmiş olan federasyonlara bağlı. Bu federasyonların bağlı olduğu çatı kuruluşu ise konfederasyonumuz oluşturuyor diye konuştu.
     TÜGİKin, iş adamları bünyesinde bakıldığında Türkiyenin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Güral, Konfederasyonumuz, Türkiye ismini Bakanlar Kurulu kararıyla almış, hala ilk ve tek sivil toplum örgütüdür. Hem ismi hem büyümesi hem de bugün geldiği konum itibariyle baktığımızda 9 bin üyesi, 500den fazla sektör ve meslek temsilcisi ile Türkiye mozaiğini oluşturan çok önemli iş adamları buluşmasıdır dedi.
     Güral, 500den farklı sektör temsilcisinin olduğu yerde iş birlikteliği çalışmasını kaçınılmaz gördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Göreve geldiğimiz ilk günlerde kolları sıvadık ve iş birlikteliği faaliyetine başladık. Amacımız, birbirleriyle eşleşmesi ve ticaret yapması mümkün olan sektördeki arkadaşlarımızı bir araya getirmek ve ticaret yapmalarına vesile olmaktı. Bu düşünceye yönelik ilk çalışmamızı İstanbulda, tahminimizin çok ötesinde bir katılımla gerçekleştirdik. Üyelerimizin şirketleri, 250 binin üzerinde çalışan ve 100 milyar doların üzerinde portföyü olan şirketler. Dolayısıyla çoğunluğu KOBİler olmak üzere orta ve büyük çaplı işletmelerin olduğu bir konfederasyon. Dolayısıyla bu rakamları görmek aslında sürpriz değil. İlkinde böyle ciddi rakamlarla karşılaşmamız, yaptığımız işlerin teyidi anlamında bize ve üyelerimize güç verdi. Mart ayında bu çalışmayı tekrar gerçekleştireceğiz.
     Güral, 2013 yılının, 2012 yılından çok daha iyi olacağına inandıklarını belirterek, Beklettiğiniz birtakım projeler, askıya aldığınız yatırımlarınız varsa bunları hayata geçirin. Emin olun ve inanın hiçbir sorun, sıkıntı olmadan 2012de bastığınız frenden ayağınızı kaldırdığınız takdirde 2013de çok daha verimli bir ticaret hayatının olduğu dönemi yaşayacağız diye konuştu.
     KOBİlerin bulundukları bölgelere değer kattığına dikkati çeken Güral, şunları kaydetti:
     Türkiye yüzde 98 oranında KOBİlerin bulunduğu bir ekonomiyi barındırıyor. Yüzde 98i KOBİ olan bir ülkenin KOBİlerine ne kadar önem vermemiz gerektiği hepimizin malumu. KOBİler mikro, küçük, orta ve büyük işletmeler çatısı altında toplanıyor. Biz bu KOBİlerimizin yüzde 10unu bile bir üst kategoriye çıkartsak, yani mikroları küçük, küçükleri orta boy işletme haline getirsek karşımıza çıkan rakamlar inanılmaz şaşırtıcı olacaktır. Dolayısıyla KOBİlerin önünün açılması, bu kategorilerin bir üst sınıfa çıkarılması durumunda ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak oluşumun ihtiyacı karşılaması anlamında çok ciddi bir profili karşımıza çıkartıyor. Bu ve bundan sonraki dönemde de KOBİlere yönelik hazırlanacak politikaların bu çerçevede olması, ülkemiz ekonomisinin büyümesi anlamında da son derece önem taşımaktadır.
     Toplantının ardından TGİAD Başkanı Cafer Kurt, Gürala plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TÜGİK Genel Başkanı Güral: Emin olun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER