TÜKDESten Alo 184 SABİM hattı

TÜKDESten Alo 184 SABİM hattı savunması -TÜKDES Genel Saymanı Yusuf Önder: Alo 184 SABİM hattının kaldırılmasını talep etmek, bindiği dalı kesmektir


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Saymanı Yusuf Önder, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Şikayet hattı Alo 184ün kaldırılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi.
     Önder, TÜKDES Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz ay acil tıp asistanı Dr. Melike Erdemin, Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti nedeniyle savunmasının alınmasının ardından intihar ettiği yönündeki iddialar üzerine bazı sivil toplum kuruluşlarının hattın kapatılmasına yönelik çalışmalarını eleştirdi.
     Son günlerde yaşanan acı bir olayla ilgi kurularak, tüketicinin hak arama yollarından olan Alo 184 SABİM gibi kısa numaraların kaldırılmasını talep etmek, bindiği dalı kesmektir diyen Önder, mağdur kişilerin hak arama isteklerinin engellenmesinin daha vahim olaylara sebep olacağını öne sürdü.
     Hak arama yollarının azaltılmasıyla tüm tüketicilerin zarar göreceğini iddia eden Önder, şöyle konuştu:
     Kamu adına hizmet üretenler, kamu gücünü kullananlar, tüketicinin hak aramasından rahatsız olmamalıdır. Kendi görev alanlarında hak arama yollarının kısıtlanmasını isteyenler, kamunun ürettiği diğer hizmet alanlarında tüketici olarak kısa numaraları kullanarak, kamu hizmetleri hakkındaki görüşlerini rahatlıkla iletebilmektedir. Şeffaflık ve katılım hak arama yollarının yaygınlaştırılması ile olur. Adil, etkin, iş gören ve tüketici vicdanında olumlu yankı bulan kararlar, iş gören güvenliğini de en üst seviyeye çıkaracaktır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: MÜrsel Çetin
<< Önceki Haber TÜKDESten Alo 184 SABİM hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER