Tüketiciler, haklarını koruyan kanunun yenilenmesini istiyor

Tüketiciler, haklarını koruyan kanunun yenilenmesini istiyor -Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya: -Gümrük ve Ticaret Bakanlığının internet sitesinden paylaştığı kanun tasarısı taslağı, görüşlerimizi fazlasıyla içeriyor


SAKARYA (A.A) - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 2003 yılında yenilenen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun güncellenmesi gerektiğini belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının internet sitesinden paylaştığı kanun tasarısı taslağı, görüşlerimizi fazlasıyla içeriyor dedi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl önce yenilenen kanunun güncelliğini yitirdiğini savunarak, şartların değiştiğini, internetten satışların arttığını anlattı.
     Kaya, tüketicilerle ilgili hak ihlallerinin en çok bankacılık, iletişim sektörü ve mesafeli satışlar yoluyla yapıldığına dikkati çekerek, mağduriyetler konusunda hükümete çeşitli çözüm önerileri sunduklarını ifade etti.
     Tüketicilerle ilgili yeni bir kanun tasarısı taslağı hazırlandığını anımsatan Kaya, şöyle konuştu:
     Biz dernek olarak taslağa ciddi katkılarda bulunduk. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının internet sitesinden paylaştığı kanun tasarısı taslağı, görüşlerimizi fazlasıyla içeriyor. Bu dönem haziran sonuna kadar ya da ekim ayıyla yeni yasama yılında genel kurula gelir ve genel kuruldan çıkarak kanun haline getirilir.
     Tüketici, daha geniş haklara kavuşmuş olur.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tüketiciler, haklarını koruyan kanunun yenilenmesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER