Tuncelide sigara denetimleri sıklaştırıldı

Tuncelide sigara denetimleri sıklaştırıldı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, sigara denetimlerine devam ediyor.
     Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Veli Mercan ile sağlık memuru Arslan İçten, bazı iş yerlerinde sigara denetimi yaptı.
     Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereğince sahada uygulamaların izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu için Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi geliştirildi dedi.
     Mercan, şunları kaydetti:
     Tunceli Valiliği tarafından görevlendirilen ekipler, il genelindeki kamu kurum ve kuruluşları ile kapalı alanlarda 24 saat denetim yapmaktadırlar. Ayrıca, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkında kanun gereğince, kamu binalarının, okul kantinlerinin, iş yerlerinin ve toplu taşıma araçlarının denetimleri de 7 gün 24 saat devam etmektedir. Kurumumuz bünyesinde çalışan personelden oluşan 29 kişilik ekiple il genelindeki denetimler kesintisiz yapılmaktadır. Saha denetimlerinde de Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarla işbirliği halindeyiz.
     Mercan, kentteki kurumlarda ve iş yerlerinde geçen yıl 5 bin 640 denetim yaptıklarını, bu yılki hedeflerinin ise bu rakamı 11 bin 500e çıkarmak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide sigara denetimleri sıklaştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER