Turizm Haftası

Turizm Haftası -Yalova Belediye Başkanı Koçal: -"Yalovayı ülkemiz turizminde bir marka yapmak amacıyla ciddi bir turizm politikası uyguluyor, hedeflerimize adım adım ilerliyoruz"


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Yalovayı ülke turizminde bir marka yapmak amacıyla ciddi bir turizm politikası uyguladıklarını ve hedeflerine adım adım ilerlediklerini bildirdi.
     Koçal, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, turizm faaliyetlerinin Türkiyenin gelecek vizyonundaki rolünün büyük olduğunu belirtti.
     Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan ve "bacasız sanayi" diye anılan turizmin, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanıması, kaynaşması ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğuna işaret eden Koçal, şunları kaydetti:
     "Yalovayı ülkemiz turizminde bir marka yapmak amacıyla ciddi bir turizm politikası uyguluyor, hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Turizm projemiz kapsamında nitelikli konaklama merkezlerinin inşaatları önümüzdeki günlerde başlayacak. Turizm çalışmalarımızın içerisinde yer alan müzelerimizin ilkinin açılışını mayıs ayında Kent Müzesi ile yapacağız. Kentimize gelen turistlerin il içerisinde kolayca ulaşımını sağlayacak akıllı bisiklet duraklarının montajı tamamlandı. Turizm politikamızı uygularken Yalova adına iki hedef koyduk. Birincisi, kentimizin turizm faaliyetleriyle tanınması ve ilimize sağlanacak olan kültürel katkı, ikincisi ise ekonomik kazanç."
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER