Turizmciler sezon öncesi bilgilendirildi

Turizmciler sezon öncesi bilgilendirildi -FETOB Başkanı Torunoğulları: -"Tur operatörleri, iç piyasa ve Avrupadan edindiğimiz bilgiye göre 2013te iyi bir sezon bekliyoruz"


MUĞLA (A.A) - Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), turizm sezonu öncesinde düzenlediği seminerle sektör temsilcilerini bilgilendirdi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkanlığı denetmenlerinin Ölüdeniz beldesinde bir otelde verdiği seminerde, otel denetimleri ve sınıflandırmalarla ilgili katılımcılara bilgi verildi.
     FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, seminerin FETOB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkanlığı işbirliğinde düzenlendiğini söyledi.
     Seminerde otellerin denetimi ve sınıflandırılması ile ilgili son değişikliklerle ilgili konuların sektör temsilcilerine anlatıldığını belirten Torunoğulları, "Bakanlık belgeli tesislerimizi ve bakanlık belgesi almak isteyen tesislerimizin yapmaları gereken hazırlıkları bilgilendirmek için bu seminerde buluştuk" dedi.
     Torunoğulları, İngiliz ve Rus pazarlarının Muğla bölgesinin yüzde 60ını, Fethiyenin ise yüzde 70ini kapsadığını ifade ederek, bu pazarlarda sürekli ciddi bir artış olduğunu, son yıllarda özellikle Ukraynadaki artışın dikkat çektiğini dile getirdi.
     Bu yılın turizm sezonunu değerlendiren Torunoğulları, "Tur operatörleri, iç piyasa ve Avrupadan edindiğimiz bilgiye göre 2013te iyi bir sezon bekliyoruz. Rezervasyonları da dikkate aldığımızda inşallah bir son dakika sürprizi yaşamayız. 2012de bize göre kayıp olarak gördüğümüz iç piyasayı 2013te telafi etmiş oluruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turizmciler sezon öncesi bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER