Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü -AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dağaşan: Seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934ten günümüze kadınlarımız, hayatın her alanında başarıyla görev alm


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Canan Dağaşan, Seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934ten günümüze kadınlarımız, hayatın her alanında başarıyla görev almış ve almaya devam edecektir dedi.
     AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıta çelenk sundu.
     Dağaşan, törende yaptığı konuşmada, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının birçok batı ülkesinden daha önce verilmesinde, Anadolu kadınlarının çok büyük etkisi olduğunu söyledi.
     Dağaşan, şunları ifade etti:
     Bugün, kadınlarımızın siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşama katılımları açısından, köklü bir dönüşüm ve çağdaşlaşma yolunda ileri bir kazanımı temsil eden seçme ve seçilme hakkı elde etmemizin 78inci yıl dönümü. Seçme seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934ten günümüze kadınlarımız, hayatın her alanında başarıyla görev almış ve almaya devam edecektir.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER