Türk ve akraba milletleri Yozgatta buluşacak

Türk ve akraba milletleri Yozgatta buluşacak -Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer: Yozgatı Türk dünyasının başkenti olarak görüyoruz. 2 Kasımda Türk ve Akraba Milletleri Buluşma Şöleninde misafirlerimizi ağırlayacağız


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2 Kasımda Türk ve Akraba Milletleri Buluşma Şöleni düzenleyeceklerini söyledi.
     Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgatın Oğuzların Bozok kolundan olduğunu, Osmanlı döneminde de pek çok ili kapsayan Bozok sancağı adı altında Türk dünyasına önemli hizmetler sunduğunu belirtti.
     Belediye olarak kentin tarihi zenginlikleriyle yeni etkinliklere imza attıklarını anlatan Başer, Yozgatı Türk dünyasının başkenti olarak görüyoruz. 2 Kasımda Türk ve Akraba Milletleri Buluşma Şöleninde misafirlerimizi ağırlayacağız. Şölene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilcileri, Türk devleti ve akraba topluluklardan misafirleri davet edeceğiz. Şölende Cengiz Aytmatov ve Aliya İzzetbegoviçin büstlerinin açılışı da yapılacak dedi.
     Türk Dünyası Kültür Müzesinin de hizmete açılacağını vurgulayan Başer, kardeş ülkelerin tarihi zenginliklerinin bu müzede sergileneceğini kaydetti.
     Başer, Türk ve Akraba Milletleri Buluşma Şöleni ile Türk dilini, geleneklerini, ortak değerleri geliştirmeyi amaçladıklarını, şöleni geleneksel hale getireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Türk ve akraba milletleri Yozgatta buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER