Türkiyede tarım öğretiminin 167. yılı Mersinde

Türkiyede tarım öğretiminin 167. yılı Mersinde kutlandı


MERSİN (A.A) - Tarımsal öğretimin başlamasının 167. yıl dönümü Mersinde kutlandı.
     Mersin Cumhuriyet alanında bir araya gelen ziraat mühendisleri, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Tuğrul Kuzu basın açıklaması yaptı.
     Kuzu, açıklamasında, Türkiyede tarımsal öğrenimin 10 Ocak 1846da İstanbulun Yeşilköy semtinde Ayamama Çiftliğinde kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başladığını ve bu tarihten itibaren 10 ocak gününü kapsayan haftanın Türkiyede Tarım Haftası olarak kutlandığını söyledi.
     Türkiyenin sanayisi tarıma dayalı bir ülke olduğunu belirten Kuzu, Tarım, ülke ekonomimizin temel sektörüdür. Başta tekstil olmak üzere birçok sanayi dalına hammadde sağlayan tarım sektörü beslenme ihtiyacımızın ötesinde istihdama da çok önemli katkılar sağlamaktadır dedi.
     Kuzu, tarımın yalnızca köyde yaşayan nüfusun bir sorunu ve ekonomiden pay alan bir sektörden ibaret olmadığının da kavranması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:
     Üreticiyi kırsalda tutabilmenin ve sosyal çalkantıların önüne geçebilmenin yolu tarımı para kazanılan bir sektör haline getirmekten geçmektedir. Tarımda yaşanan çözülmenin ve göçün engellenmesi için tarıma verilen destekler gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarılmalı ve tarım kanununda ifade edildiği gibi bütçenin en az yüzde 2si tarıma aktarılmalıdır. Üretenin, tüketenin, öğretenin ve yönetenin mutlu olduğu güçlü bir tarım sektörü Türkiyenin geleceğe daha güçlü taşınmasının temel eğelerinden biridir.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türkiyede tarım öğretiminin 167. yılı Mersinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER