Türkiyenin en uzun soluklu şiir şöleni

Türkiyenin en uzun soluklu şiir şöleni -Manisanın Salihli ilçesinde 26 yıldır aralıksız devam eden Şiir İkindilerinin 47. buluşmasında, Dionysos Şiir Ödülü şair Gülten Akına, Dionysos Sanata Emek Ödülü de Doğan Hızlan


MANİSA (A.A) - Salihli ilçesinde düzenlenen ve Türkiyenin en uzun soluklu şiir şöleni olarak nitelenen Şiir İkindilerinin 47.si yapıldı.
     Salihli Belediyesi tarafındından 1986 yılından beri aralıksız olarak 26 yıldır, bahar ve güz dönemi olarak yılda iki kez düzenlenen Şiir İkindileri etkinliğinin, 47.si, Belediye Şehir Tiyatrosu Salonunda yapıldı.
     Şiir İkindilerinin fikir babası olan eski Salihli Belediye Başkanı Zafer Keskinerin vefatının üzüntüsünün yaşandığı etkinliğe, CHP Manisa milletvekili Sakine Öz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, eleştirmen Dğan Hızlan ile çok sayıda şair katıldı.
     Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın bütün rutinleri parçalayan, özgürleştirici dilinin, herkesi yeni bir yaşama çağırdığını ifade etti.
     Şairlerin eserlerinden örnekler seslendirdiği ve özel bölümünde ise Ahmet Arifin anıldığı etkinlikte, Dionysos ödülleri de sahiplerini buldu. 47. Şiir İkindilerinde Dionysos Şiir Ödülü şair Gülten Akına, Dionysos Sanata Emek Ödülü de Doğan Hızlana verildi.
     Etkinlik sonunda Vedat Sakman da mini bir konser verdi.
     (ÇET-AYT-UFK)
<< Önceki Haber Türkiyenin en uzun soluklu şiir şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER