Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Suriye Türkmenler Meclisi Başkanı Hafız, Yayladağında kalan Suriyelileri ziyaret etti


HATAY (A.A) - Suriye Türkmenler Meclisi Başkanı Semir Hafız, Hatayın Yayladağı ilçesinde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
     Suriye Türkmen Meclisi yöneticileriyle ilçedeki YİBO çadır kentini ziyaret eden Hafız, burada kalan Suriyelilerle bir süre görüştü.
     Hafız, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankaradaki Türkmen Meclisi toplantısı sonrası yönetim kurulu üyeleriyle Suriye Türkmenlerini ziyaret etmek istediklerini belirtti.
     Görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade eden Hafız, "Suriye Türkmenlerine öncelikle neler yaptığımızı anlattık. Bu konudaki ilk toplantımızı dün Osmaniyede yapmıştık. Ayrıca Suriyelilerin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını dinledik. Suriyenin tarihi boyunca ilk kez Türkmen Meclisi kuruluyor. Biz Suriye Türkmenlerinin iyi olması için çalışıyoruz. Meclisimizin de en büyük amacı budur. Bunları konuştuk" dedi.
     Hafız, gazetecilerin Suriyedeki son durum ve Banyas katliamı hakkındaki sorusu üzerine şöyle devam etti:
     "Banyastaki katliam gibi bütün Suriye büyük bir sıkıntı içerisinde. Onun gibi Suriyenin birçok bölgesinde olaylar, bizi derinden üzdü, üzüyor. Suriyedeki bu olaylar ilk değil, son da değil. Ancak biz Suriye olarak güçlü bir halkız. Banyastaki katliam için yayınladığımız kınama mesajımızda kimlerin bu saldırıların arkasında olduğunu da söyledik. Bu saldırılar bizi yıldırmaz. Mücadelemize devam edeceğiz. Biz şehit vermeye hazırız. Bu davanın sonuna kadar peşini bırakmayacağız."
     Reyhanlıdaki bombalı saldırılara da çok üzüldüklerini belirten Hafız, patlamalarla ilgili de kınama mesajı yayınladıklarını, Reyhanlı ve Türk halkına başsağlığı dilediklerini söyledi.
     Semir Hafız ve beraberindekiler Yayladağı Kaymakamı Tolga Polatı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER