Türkiyeyi tanıtan TV programı, Tayvanda izlenme

Türkiyeyi tanıtan TV programı, Tayvanda izlenme rekoru kırdı -Tekirdağlı program yapımcısının Çince hazırladığı, İstanbul, Kapadokya ve Tekirdağdaki çekimlerden oluşan Eğlencesever adlı gezi programı, Tayvanda en çok izlenenler ar


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Tekirdağlı program yapımcısının Çince hazırladığı, İstanbul, Kapadokya ve Tekirdağdaki çekimlerden oluşan Eğlencesever adlı gezi programı, Tayvanda en çok izlenenler arasında yer aldı.
     Program yapımcısı Uğur Rıfat Karlova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın yayınlandığı tarihte büyük bir ilgiyle izlendiğini söyledi.
     Türkiyedeki çekimlerin de ilgi gördüğünü, özellikle İstanbul bölümünü izleyen seyircilerin çok sayıda mesaj yolladığını belirten Karlova, şöyle konuştu:
     Program, Tayvan medyasında da yankı buldu. Tayvanın önde gelen ekonomi ve kültür dergilerinden olan Global Views Monthly dergisi, şubat ayında Türkiyeye özel bir bölüm hazırlamaya başladı. Bu özel bölüm için beni davet ederek güzel bir röportaj yaptılar. Paylaştığımız konular arasında ise ilk olarak Türkiyenin son dönemdeki ekonomik atılımları ve yabancı firmaların ülkemize güvenerek yatırım yapmaları yer aldı.
     Tayvanda ve Çince konuşulan coğrafyalardaki izleyicilerin yeni çekilecek olan bölümleri merak ettiğini ifade eden Karlova, Türkiye gibi hem büyük hem de güzel bir ülkeyi tanıtmak için 4 bölüm yeterli gelmeyecek. Daha sonra yeniden Türkiye çekimleri yapmayı planlıyoruz. Tayvandaki Türk ofisimizin temsilcisi İsmet Erika da bize bu konuda destek verecek. Ekibimiz, başta Edirneyi tanıtmak üzere yeniden Türkiyeye gelecek diye konuştu.
    
     -Türkiyeye 1 milyon lira reklam katkısı yaptık-
    
     Türkiyede çekilen 4 bölümün Türkiyeye 1 milyon liradan daha fazla reklam katkısı yaptığını savunan Karlova, Ben bu tarz bir tanıtımdan bir kuruş para almadım. Ayrıca, 2013 yılının Çinde Türk yılı olması da Türkiyenin bu yılı çok iyi değerlendirmesi anlamına geliyor şeklinde konuştu.
     Dünyanın en büyük güçlerinden olan Çin gibi bir coğrafyada Türkiyenin tanıtımı için yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını vurgulayan Karlova, şöyle devam etti:
     Her türlü gücümüzü kullanarak yapacağımız Türkiye tanıtımı hem turizm hem de diğer yatırım kolları olarak ülkemize milyonlarca dolar kazandıracak yeni kapıların açılması anlamına geliyor. Bu gücü iyi yönlendirebilirsek Türkiyeyi Uzak Doğuda çok daha büyük bir etki ile tanıtabiliriz.
     Karlova, tanıtım çalışmalarına verilecek destekle Türkiyenin Uzak Doğudaki gücünün artacağı inancında olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyeyi tanıtan TV programı, Tayvanda izlenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER