Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmeler

Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmeler -İHH Başkanı Yıldırım: -"Sadece şehitler değil, ağır yaralı, yaralı, bütün katılımcılar, hepimiz tazminat alacağız ama can yakıcı bir tazminat alacağız" -"Ne 1,5 milyon doları, alınması g


MUŞ (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, "Sadece şehitler değil, ağır yaralı, yaralı, bütün katılımcılar, hepimiz tazminat alacağız ama can yakıcı bir tazminat alacağız" dedi.
     Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında İlahiyat Fakültesinde düzenlediği "Küresel Sorunlara ve Dayatmalara Karşı İslami Duruş" konulu konferansta, İsrailin Mavi Marmara baskınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, bu ülkenin dilediği özrün dünyada Türkiyenin bir zaferi olarak görüldüğünü söyledi.
     Yıldırım, İsrail ile "güven" kelimesinin yan yana gelemeyeceğini, tarihinde de bu ülkenin güvenilmez olduğunun görüldüğünü savunarak, "Fıtratları, yetişme tarzları bu. Adamları suçlamayacaksın, çocukluktan böyle yetişmişler. Sen kendini suçlayacaksın. Bunun böyle olduğunu bildiğin halde güvenirsen, suçlu sensin" diye konuştu.
    
     -Can yakıcı bir tazminat alacağız-
    
     İsrailin Mavi Marmara mağdurlarına ödeyeceği tazminata da değinen Yıldırım, şunları kaydetti:
     "İsrail diyor ki, tazminatı en alttan verelim. Biz tazminat alacağız arkadaşlar, almayacağız demiyoruz. Hem de sadece şehitler değil, ağır yaralı, yaralı, bütün katılımcılar, Mavi Marmara, İHH, hepimiz tazminat alacağız ama can yakıcı bir tazminat alacağız. Bir devlet, var olan bütün savaş gemilerini dünyanın gözü önünde üzerimize gönderdi. Ne 1,5 milyon doları, alınması gereken en az bir milyar dolardır."
     Dünyanın dört bir tarafında Müslüman kanının aktığını ve buna seyirci kalındığı dile getiren Yıldırım, bunların yanında bazı Müslümanların da kendi dininden olanları öldürdüğünü söyledi.
     Akademisyen ve öğrencilerin izlediği konferansın sonunda MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İHH Başkanı Bülent Yıldırıma plaket sundu.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER