Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Proje (İZKARAY) tamamlandığında İzmirli hemşehrilerimiz zamandan ve yakıttan yılda 500 milyon lira tasarruf elde edecek


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirin çevresinin 60 dakikada dolaşılmasını sağlayacak olan İzmir Karayolu ve Raylı Körfez Geçiş Projesinin (İZKARAY) tamamlandığında İzmirlilerin zamandan ve yakıttan ciddi anlamda tasarruf edeceğini bildirdi.
     Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İzmirin ulaşım projelerine büyük önem verdiklerini, projeleri iki kapsamda ele aldıklarını, ilk olarak İzmirin şehiriçi toplu ulaşım sorununu çözecek projelerin bulunduğunu belirtti.
     Bu kapsamda raylı sistem projelerine ağırlık verdiklerini, İZKARAY ile İzmir Körfezinin çevresini dolaşan raylı çevre yolu inşa edeceklerini kaydeden Yıldırım, Şu anda İZKARAY proje ihalesine çıktık. İzmir Körfez geçişi bağlantı yolu projesinin tamamlanması ile İzmirin kuzey aksından gelen araçlar kent içi trafiğine girmeyerek İzmir Körfezinin güneyine ulaşabilecek dedi.
     Yıldırım, karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez geçişinin İzmir Çevre Yolu ile entegre olacağını belirterek açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     İzmir Körfez geçişinin raylı kısmı ise metro ve banliyö raylı sistemleriyle bağlantılı olacak. Bağlantının kuzeyde Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde, güneyde ise İnciraltı mevkiinde yapılmasını planlamaktayız. Yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğunda planlanan körfez geçişinin projesinin ihalesini mayıs ayında yaptık, ihale süreci de tamamlanmak üzere.
     İZKARAYın Mavişehirden İzmir Çevre Yoluna bağlanarak sırasıyla Bornova, Otogar, Buca ve Balçovayı takip ettikten sonra İzmir Körfez Geçişine bağlanan bir daire çizeceğini bildiren Yıldırım, mevcut çevre yolunun yaklaşık 55 kilometre olduğunu, körfez geçişinin tamamlanmasıyla eksik halkanın tamamlanacağını ve bağlantının tam bir daireye dönüşeceğini kaydetti.
     Binali Yıldırım, İZKARAY ile İzmirin iki gerdanlığının olacağını belirterek, Bir tanesi raylı geçiş, bir tanesi karayolu. İZKARAY için 5 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. Proje tamamlandığında İzmirli hemşehrilerimiz zamandan ve yakıttan yılda 500 milyon lira tasarruf elde edecek dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz/Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER