Uluslararası 3. Ordu Edebiyat Festivali

Uluslararası 3. Ordu Edebiyat Festivali -Yurt içi ve yurt dışından 80 şair ve yazarın katıldığı festival, Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başladı


ORDU (A.A) - Yurt içi ve yurt dışından 80 şair ve yazarın katıldığı Uluslararası 3. Ordu Edebiyat Festivali, Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başladı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığınca da desteklenen festivalin açılışında konuşan Vali Orhan Düzgün, Ordunun edebiyat festivaline ev sahipliği yapmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.
     Orduluların sanata ve sanatçıya her zaman destek vermeye devam edeceğini ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:
     Biliyoruz ki Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya ve Güney Kore gibi değişik ülkelerden ve ülkemizin birçok yöresinden gelen değerli misafirlerimiz bizlerin yüreklerini edebiyat ve şiir dünyasında yolculuğa çıkaracaklardır. Yine biliyoruz ki sanata ve sanatçıya her zaman değer veren Ordulular olarak edebiyat festivalinin ilimizde yapılmasından dolayı gurur duyuyoruz. Festivalin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    
     -Ordu Belediye Başkanı Torun-
    
     Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da üç yıldır gerçekleştirdikleri festivalin dünya edebiyatının gelişmesine önemli katkılar yapacağına inandığını dile getirdi.
     Kültür ve sanatın başkenti olma yolundaki amaçları doğrultusunda her yıl gerçekleştirdikleri faaliyetleri zenginleştirerek devam ettirdiklerini anlatan Torun, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali, heykel festivali ve edebiyat festivaliyle devam eden bu süreçte inanıyorum ki her sene daha yeni deneyimler kazanıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız festivalimiz de inanıyorum ki dünya edebiyatının gelişmesinde önemli katkılar yapacaktır dedi.
    
     -PEN Türkiye Merkezi Başkanı Günersel-
    
     Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel ise uygarlığı taşıyanların devletler değil, kentler olduğunu belirtti.
     Tarihte birçok devletin kurulduğu ve yıkıldığına işaret eden Günersel, Kentler ise tarih boyunca hep var olmuşlardır. Bundan belki bin yıl sonra devletler yerine bir dünya toplumu olacak. Belki bugün geçerli olan birçok kurum geçersiz olacak. Ancak Ordu, İstanbul, Londra gibi şehirler olacak. Edebiyatta dünya yüzünde hep var olacak. Festivalin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Törende Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından festivale katılan gazeteci-yazar Doğan Hızlana fahri hemşehrilik beratı verildi.
     Festival kapsamında ayrıca Ordu Belediyesince Taşbaşı Mahallesinde yapılan Ordu Dünya Yazarlar Evinin açılışı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Festival, 14 Ekimde sona erecek.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Uluslararası 3. Ordu Edebiyat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER