Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası -Hafta dolayısıyla düzenlenen ve mahalle sakinlerinin senaryolarını yazdığı, muhtarların yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunlarının sahnelendiği "Mahalleler Yarışıyor" etkinl


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında düzenlenen ve mahalle sakinlerinin senaryolarını yazdığı, muhtarların yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunlarının sahnelendiği "Mahalleler Yarışıyor" etkinliğinin finali yapıldı. Şeker Mahallesinden yarışmaya katılan "İnsanname" oyunuyla "Neşve" adlı tiyatro ekibi birinci oldu.
     Eskişehir Valiliği tarafından il genelinde "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen ve 127 mahallenin katıldığı "Mahalleler Yarışıyor" adlı tiyatro yarışmasının, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezindeki finalinde, dereceye giren 5 mahallenin grubu son kez jüri karşısına çıktı.
     Mahalle sakinlerinden oluşturulan tiyatro ekibi, hazırladıkları oyunları muhtarları önderliğinde sergiledi. Bu sırada jürinin puanları açıklamasını bekleyen mahalleler, yarışmaya katılan komşularına alkış ve sloganlarla destek verdi.
     Daha sonra jüri başkanının sonuçları açıkladığı programda, 88 puanla birinci olan Şeker Mahallesi tiyatro ekibine, Vali Kadir Koçdemir çiçek taktim etti.
     Yunus Emrenin dünya görüşü, insan sevgisi ve sanatçı kişiliğinin yaşatılması ve düşüncelerinin toplumun bütün kesimine, özellikle genç nesle tanıtılmasını amaçlayan etkinliğe, 127 mahalle grubu katılmıştı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER