UMKE ekipleri, Edremitte tam not aldı

UMKE ekipleri, Edremitte tam not aldı -Edremitte etkili olan yağış nedeniyle bölgede görevlendirilen toplam 56 kişiden oluşan ekipler, 37 kişinin imdadına yetişti


BALIKESİR (A.A) - Edremitte etkili olan yağış nedeniyle bölgede görevlendirilen toplam 56 kişiden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, 37 kişinin imdadına yetişti.
     Cumartesi akşamı metrekareye 169 kilogram yağışın düştüğü Edremit ve bağlı yerleşim birimlerindeki birçok evde, taşan dereler ve Kazdağlarından gelen akıntılar nedeniyle su baskınları yaşandı.
     Birçok noktaya kurtarma botlarıyla ulaşımın sağlandığı bölgede çok sayıda kişi, yer yer bir metreyi geçen sel suları yüzünden evinde mahsur kaldı.
     Özellikle sağlık sorunu yaşayanların imdadına bölgede görevlendirilen toplam 56 kişiden oluşan UMKE ekipleri yetişti. Balıkesir, Bursa, İzmir, İstanbul, Eskişehir ve Çanakkaleden Edremite sevk edilen özel arazi donanımlı kamyon ambulans, 7 kurtarma donanımlı arazi aracı ve 10 ambulanslı ekipler, çalışmaları ile Edremitlilerden tam not aldı.
     Travma, tansiyon ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklar yaşayan vatandaşlar ile bazı sorunlarla karşılaşan hamilelere sel sularını aşarak ulaşan ekipler, 37 kişiye müdahalede bulundu, hastanelere kaldırdı.
     Çalışmalar hakkında bilgi veren Balıkesir UMKE Afet Birimi Sorumlusu Mehdi Önalan, görevlendirme yapıldıktan sonra bütün ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiğini belirterek, Şu ana kadar 56 personel ve 18 araçla sel suları yüzünden mahsur kalan vatandaşlarımızın sağlık problemlerinde müdahale ediyoruz. Şu ana kadar 37 vakaya ulaştık. Oluşturulan kriz merkezi ile koordineli olarak çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de aynı şekilde devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber UMKE ekipleri, Edremitte tam not aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER