UNIFIL Deniz Kuvvetleri Komutanı

UNIFIL Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Leandro, Tarsusta


MERSİN (A.A) - Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Deniz Birlikleri Komutanı Tuğamiral Joese Leandro, Tarsus ilçesinde tarihi mekanları gezdi.
     Leandro, beraberindeki Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayretin İmren, Brezilyanın Ankara Büykelçiliği Savunma Ateşesi Alan Kardec Mota ile Tarsus ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.
     Tuğamiral Leandro, ilk olarak Nusret Mayın Gemisi Müzesi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkına gelerek, gemi içindeki müzeyi gezdi. Geminin içerisindeki 3 boyutlu gözlüklerle izlenebilen bölümde incelemelerde bulunan Leandro, daha sonra park içerisindeki Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey Müzesinde Çanakkaleden getirilmiş orijinal mermi ve diğer objelerin yerleştirildiği bölümü gezdi.
     Ziyaretçi defterini imzalayan Leandro, Türk tarihi için önemli bir onur noktası olan mekanda bulunmaktan son derece memnun kaldım, şeref duydum görüşlerine yer verdi.
     Leandro, daha sonra Saint Paul Kilisesi, Kıkkaşık Bedesteni, Makam-ı Danyal Camisi, Ulu Camii, Antik Roma Yolu, Saint Paul Kuyusu ve Eshab-ı Kehfi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber UNIFIL Deniz Kuvvetleri Komutanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER