Üniversite öğrencileri evliliğe sıcak bakıyor

Üniversite öğrencileri evliliğe sıcak bakıyor -Karabük Üniversitesinde bin 50 öğrenci arasında yapılan ankete göre, öğrencilerin yüzde 87,3ü uygun eş bulduğunda evlenmek istiyor


KARABÜK (A.A) - Ahmet Özler - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) bin 50 öğrenci arasında yapılan ankete göre, öğrencilerin yüzde 87,3ü uygun eş bulduğunda evlenmek istiyor.
     KBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünce gençlerin evlilik ve aile yaşamına ilişkin tutumlarına yönelik araştırma yapıldı.
     Türkiyenin değişik illerinde yaşamını sürdüren, üniversite eğitimi için kente gelen, hazırlık, 1inci, 2nci, 3üncü ve 4üncü sınıflarda okuyan, yaşları 17 ile 27 arasında değişen, yüzde 43,3ü kız, yüzde 56,7si erkek bin 50 öğrenci araştırma kapsamına alındı.
    
     -Evlenmek isteyenlerin oranı yüzde 87,3-
    
     Ankete göre öğrencilerin yüzde 87,3ü evlenmeyi düşündüğünü, yüzde 9,1i kararsız, yüzde 3,5i ise evlenmeyi düşünmediğini belirtti.
     Üniversite öğrencilerinin evlilik ve aile yaşamına duyarlı oldukları, kızların erkeklere göre ve birinci sınıf öğrencilerinin üst sınıflardaki öğrencilere göre daha farklı bir bakış açısına sahip oldukları belirlendi.
     Kız öğrenciler arasında ise sınıf atladıkça evlilik ve aile yaşamına ilişkin tutumların değiştiği, öğrenim düzeyi yükseldikçe de geleneksel bakış açısından uzaklaştıkları anlaşıldı.
     Hazırlık sınıfına devam eden erkek öğrencilerin, evlilik ve aile yaşamına ilişkin puan ortalamalarının yüksek, 1inci ve 2nci sınıf öğrencileri arasında düşük, üçüncü ve dördüncü sınıfta öğrenim gören erkek öğrenciler arasında ise tekrar yükseldiği görüldü.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri evliliğe sıcak bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER