Üniversite öğrencilerinden Kızılaya kan bağışı desteği

Üniversite öğrencilerinden Kızılaya kan bağışı desteği -Kampüsün Kanında Hayat Var sloganıyla düzenlenen kampanyaya katılan BEÜ öğrencileri bir günde bin 267 ünite kan bağışladı -BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer: -Amacımız, kan


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) Kampüsün Kanında Hayat Var sloganıyla düzenlenen kampanyada bir günde bin 267 ünite kan toplandı.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, makamında düzenlediği basın toplantısında sadece eğitim, öğretim ve araştırmayla değil, topluma karşı da sosyal sorumluluk konusunda önemli başarılara imza attıklarını söyledi.
     Önem verdikleri kampanyalardan birisinin kan bağışı olduğunu dile getiren Özer, şöyle konuştu:
     İki yıldır düzenlemiş olduğumuz geleneksel kan bağışı kampanyasıyla tüm Türkiyedeki üniversiteler içerisinde bunun öncülüğünü yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir katılımla başta Valimiz Erol Ayyıldız olmak üzere, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayının Ankara ve Zonguldaktaki ekibiyle üniversitemizde büyük bir bağış kampanyasına imza attık. Bir günde tek noktada bin 267 ünite kan toplandı. Amacımız, bir rekor kırmak değildi. Amacımız, kan bağışıyla ilgili, hem öğrencilerimizin hem de çalışanlarımızın nezdinde Türkiyede bir duyarlılık ve farkındalık ortaya koymaktı.
     Üniversite yerleşkelerinde iki yılda 7 bin 495 ünite kan toplandığını aktaran Özer, başlattıkları sürecin tüm Türkiyedeki üniversitelere dalga dalga yayılmasını beklediklerini ifade etti.
     BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Arif Muştu ise kampanyanın büyük bir çabayla yürütüldüğünü dile getirerek, Hedefimiz, geçen yılın hedefini geçmekti. Rekor kırmayı hedefledik. Gün boyu süren kampanyada bin 267 ünite kan topladık. Böylece kendi rekorumuzu kırmış olduk diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Rektör Özer, kan bağışına destek veren Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Aksoya, İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencisi Kemal Buluta, Maliye Bölümü öğrencisi Başar Arslana ve BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Arif Muştuya tablet bilgisayar hediye etti.
     BEÜ öğrencileri geçen yıl da aynı kampanyada 705 ünite kan toplamıştı.
    
     Muhabir: İdris Köle/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden Kızılaya kan bağışı desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER