Üniversitelerde harçların kaldırılması

Üniversitelerde harçların kaldırılması -Milli Türk Talebe Birliği Ankara Başkan Vekili Macun: -Düzenlemenin ikinci öğretimi de kapsayacak şekilde yapılmasını istiyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Milli Türk Talebe Birliği Başkan Vekili Şükrü Macun, üniversitelerde harçların kaldırılmasının, ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesini istediklerini belirtti.
     Şükrü Macun, Güvenparkta yaptığı açıklamada, üniversitelerin birinci öğretimleri ve açık öğretim fakültelerinde okul harçlarının kaldırıldığını hatırlatarak, Üniversite harçları konusunda, ikinci öğretimde okuyan öğrenciler bin 500 ile 2 bin lirayı bulan harç ücretleri ödemektedir. Dolayısıyla ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin, büyük bir mağduriyeti söz konusudur dedi.
     Macun, düzenlemenin, ikinci öğretim öğrencilerinin de dahil edilmesiyle hedefine ulaşacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bizim isteğimiz, ikinci öğretim harçlarının da tamamen kaldırılmasıdır.Ancak ikinci öğretim harçlarını bu yıl tamamen kaldırmak mümkün değilse bile en azından ciddi bir indirim yapılmasını talep ediyoruz.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Üniversitelerde harçların kaldırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER