Uşakta hava kirliliğinin önlenmesi çalışmaları

Uşakta hava kirliliğinin önlenmesi çalışmaları -Hava sıcaklığının 15 derecenin altına düşmesi durumunda kalorifer ve sobalar yakılabilecek


UŞAK (A.A) - Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mümin Harmandalı, hava sıcaklıklarının 15 derecenin altına düşmesi durumunda kalorifer ve sobaların yakılabileceğini bildirdi.
     Harmandalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte hava kirliğinin önlenmesi çalışmaları kapsamında kalorifer ve sobaların belediye ekiplerince denetlendiğini belirtti.
     Vatandaşların belirli kurallar dahilinde soba ve kaloriferleri kullanması gerektiğini söyleyen Harmandalı, şu bilgileri verdi:
     Hava kirliliğinin önüne geçme konusunda vatandaşlarımızın hassas olmalarını ümit ediyoruz. İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereğince, ilimizde dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin altına düştüğünde kalorifer ve sobalar yakılabilir. Özellikle geceleri yanmasında sakınca yoktur. Ancak uygun yakıt kullanılması, yakıcıların yakma talimatlarına uymaları gerekmektedir.
     Kazan ve baca sistemlerinin temizliğinin de periyodik olarak yaptırılması gerektiğine dikkati çeken Mümin Harmandalı, kazan yakma ve kömür ilave etme saatlerine de uyulmasını istedi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşakta hava kirliliğinin önlenmesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER