Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan

Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 150 kişiye sertifikaları verildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 150 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Şırnak Üniversitesi ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler için Şehr-i Nuh Otel El-Cezire Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, İşkurun uygulanabilir proje sunulduğu zaman hemen uygulamasına geçildiğini söyledi.
     Bunun da Şırnaklı esnaf, üniversite ve öğrenci mensupları arasında finansal araçlara ulaşabilirlik açısından büyük bir imkan sunduğunu anlatan Özkan, şöyle dedi:
     Bunun mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Bize düşen sadece bu alanlarda iyi proje hazırlayıp sunmak. Orada da üniversitedeki arkadaşların duyarlılık göstermesi gerekir. Buradaki kültürel, tarih ve ekonomik değerlerin tanıtılması çok değerli bir şey.
     Bu tür çalışmaların daha yaygın ve daha etkinleştirilerek yayılması bizim açımızdan önemlidir. Kalkınma, kalkınmanın önündeki engellerin kaldırılması eğitim, sağlık bütün kamu hizmetleri kültürel anlamdaki kalkınmanın önündeki engelleri hem toplum olarak hem devlet olarak tek tek kaldırılacağı umudunu taşıyoruz. Şırnaklı hemşehrilerimizden tek beklentimiz bu sunulan imkanı ve bu sunulan nimetleri bunları alıp iyi bir şeklide yarınki nesillerimizin faydalarına sunmalarıdır.
     Konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 150 kişiye sertifikaları verildi.
     Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Baz, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Avni Usta ve kurum yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER