Vakıflar Haftası, kutlama etkinlikleri

Vakıflar Haftası, kutlama etkinlikleri -"Diyarbakır Valisi Toprak: "Vakıf eserlerinin yaşatılması ve ruhuna uygun olarak işletilmesi gerekiyor"


DİYARBAKIR (A.A) - Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansızın başkanlığındaki kutlama komitesi üyeleri, Vali Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Vali Toprak, Vali Yardımcısı Kansızın başkanlığında, aralarında Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ile Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulutun bulunduğu kutlama komitesini, makamında kabul ederek bir süre görüştü.
     Vakıflar Haftasının hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Toprak, vakıf anlayışının, felsefesinin ve eserlerinin geleceğe daha iyi nasıl taşınacağının hem kanuni, hemde vicdani bir sorumlulukları olduğunu söyledi.
     Vali Toprak, vakıf eserlerinin geleceğe taşınmasında herkese görev düştüğünü ifade ederek, "Vakıf eserlerinin yaşatılması ve ruhuna uygun olarak işletilmesi gerekiyor. Son yıllarda vakfiye özelliği olan eserlerin korunması ve restorasyonu konusunda bilinçli bir çalışma yürütülüyor. Diyarbakır, vakıf eserleri konusunda zengin ve geniş bir birikime sahip. Bu noktada hem merkezde ve hem de ilçelerde önemli vakıf eserlerimiz var. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
     Vali Yardımcısı Kansız ise hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek, Çeşitli medeniyetlerin, kültürlerin, vakıf medeniyetinin tanıtılması münasebetiyle bu haftanın vesile olduğunu düşünüyoruz diye konuştu.
     Evsen de bu yıl Vakıflar Genel Müdürlüğünce Vakıflar Haftasının "Medeniyet ve Şehircilik" temasıyla kutlanacağını söyledi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Vakıflar Haftası, kutlama etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER