Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: "Yaşadığımız topraklarda, yardımlaşma, merhamet, sevgi, şefkatin nesilden nesile aktarılarak, eşsiz bir vakıf medeniyeti oluşmuştur"


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, yaşadığımız topraklarda, yardımlaşma, merhamet, sevgi ve şefkatin nesilden nesile aktarılarak eşsiz bir vakıf medeniyetinin oluştuğunu bildirdi.
     Kinay Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vakıfların, atalarımızdan bizlere miras kaldığını, günümüzde de toplumsal yaraların sarılmasında, insani ihtiyaçların karşılanmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde çok önemli vazife gördüğünü ifade etti.
     Vakıfların, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" mantığıyla imar edildiğini belirten, Kinay, "Yaşadığımız topraklarda, yardımlaşma, merhamet, sevgi, şefkatin nesilden nesile aktarılarak, eşsiz bir vakıf medeniyeti oluşmuştur. Bu vesile ile tarihimizin en önemli iftihar kaynaklarından biri olarak gördüğümüz vakıf medeniyeti mirasını bizlere armağan eden ve yaşatılmasına vesile olan her kuruma, herkese şükranlarımı sunuyorum" kaydetti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER