Vali Demirtaş, sahabe kabrindeki çalışmaları inceledi

Vali Demirtaş, sahabe kabrindeki çalışmaları inceledi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan Bin Muattalın kabrinde yapılan çalışmaları inceledi.
     Demirtaş, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirtti.
     Yaklaşık 156 dönümlük olan ve 25 dönümlük alanı kullanılabilen arazinin, devlet hazinesine ait alanların tahsisiyle bin dönüme ulaştığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     Sahabe alanında uygulanacak devasa projenin hayata geçirilmesi için sırasıyla çevre, vaziyet ve uygulama planları, mühendisler ve şehir plancıları tarafından tamamlandı. Sahabe alanında şu anda gece gündüz demeden çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Caminin temele hazır hale getirilmesi için şimdiye kadar yaklaşık 50 bin metreküplük hafriyat kazıldı ve çevre alanlara dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Caminin mimari projesi ve zemin etüdü tamamlanmış ve temelinin atılmasına hazır hale getirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla 15 Nisanda camimizin temelini atacağız.
     Demirtaş daha sonra, temmuzda temeli atılan Nissibi Köprüsündeki çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
     Bu köprünün hizmete açılmasıyla, Adıyamanın hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem de Akdeniz Bölgesi ile ticari yönden önemli bir gelişme sağlayacağını ifade eden Demirtaş, bu köprüyle Adıyamanın transit bir il olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Vali Demirtaş, sahabe kabrindeki çalışmaları inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER