Vandaki TÜBİTAK Bölge Yarışması sonuçlandı

Vandaki TÜBİTAK Bölge Yarışması sonuçlandı -Sergilenen 75 eser içinden seçilen 10 proje, Türkiye finallerinde Van bölgesini temsil edecek


VAN (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Yarışmasının finalistleri belli oldu.
     YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel, TÜBİTAK Bölge Sorumlusu Cemil Tunç, rektör yardımcıları, idareci ve öğrenciler katıldı.
     Kentte 3 gün önce başlayan TÜBİTAK Van Bölge Sergisi hakkında bilgi veren TÜBİTAK Bölge Sorumlusu Tunç, sergide Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinde, 8 daldan toplam 75 eserin sergilendiğini söyledi.
     Tunç, eserlerden 10unun Türkiye finaline gönderileceğini belirtti.
     Ardından finale kalan 10 eserin sahibiyle, her branşın 2 ile 3.süne ödül ve takdir belgesi verildi. TÜBİTAKda her ekibin öğretmen ve öğrencilerine de 500 lira para ödülü verdi.
     Finalde Van bölgesini bilgisayar dalında Bitlis Cemil Özgür Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin E-rehberlik sistemi, coğrafyada Van Erçek Çok Programlı Lisesinin Van Erçek Gölünde doğa turizmi faaliyetlerinin bölge ekonomisine kazandırılması, matematikte Van Özel Serhat Fen Lisesinin Kareli defterde kolay matematik ve Batman Özel Mehmet Sıddık Teknik Fen Lisesi Çemberin içerisine çizilebilecek düzgün altıgenler ile arasındaki ilişki, fizikte Siirt Anadolu Öğretmen Lisesinin Fotomanyetik enerji ve Batman Türk Telekom Anadolu Lisesinin Blok kondansatörlü elektrik tasarrufu, kimyada Şırnak Cizre Fen Lisesinin Atık sularda bulunana ağır metallerin giderimi, psikolojide Ağrı Dağı Anadolu Lisesinin Serbest kıyafet uygulamasının ergen öğrenciler üzerindeki olası psikolojik ve sosyolojik etkileri, sosyolojide ise Bitlisin Bitlis ili Güroymak ilçesinde kız çocuklarının okulu bırakma nedenlerinin tespiti ve bu nedenler üzerinde ailenin ve toplumsal faktörlerin rolü ve Bugün ne giysem projeleri temsil edecek.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vandaki TÜBİTAK Bölge Yarışması sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER