Van SYDV, SODES projesiyle kitap dağıttı

Van SYDV, SODES projesiyle kitap dağıttı


VAN (A.A) - Van Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının (SYDV), SODES kapsamında hazırladığı Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere projesiyle öğrencilere kitap dağıtıldı.
     Vali Yardımcısı Mehmet Özel, sınava yönelik kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı dağıtımını, Bostaniçi Lisesinde yaptı.
     Projenin ilköğretim ve orta öğretimde, okula devam eden ya da mezun durumdaki öğrencilere yönelik, okula yardımcı olma, kaynaklara ulaşma ve araştırma imkanları sağlama amacıyla hazırlandığını belirtti.
     Özel, şunları aktardı:
     Öğrencilerin eğitimden uzaklaşmalarına ve başarısız olmalarına neden olan bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmak istedik. Bu doğrultuda oluşturulan kütüphane, bilgisayar sınıfı ve etüt salonu ile ev dışında da öğrencilerin çalışabilecekleri bir mekan oluşturduk. 9, 10, 11 ve 12. sınıf olmak üzere toplam 250 öğrenciye, sınava yönelik kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı dağıttık. Projemiz 12 ay süreli. Projenin son ayaklarından biri de dershaneye gidemeyen, kaynak kitap ve yardımcı ders kitabı almakta zorluk çeken öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarının karşılamak. Öğrencilere toplam bin 560 kitap dağıttık. Bundan sonra öğrencilerimizden başarı bekliyoruz.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van SYDV, SODES projesiyle kitap dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER