Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -Etkinlikler kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmaların sonuçları açıklandı


KONYA (A.A) - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin isimleri açıklandı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Necip Fazıl Kısakürekin, Türk düşünce, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden olduğunu ve bu nedenle de "Sultanu-ş Şuara" (Şairlerin Sultanı) olarak adlandırıldığı belirtildi.
     Kısaküreki anmak için 20-26 Mayıs tarihlerinde Konyada Uluslararası bilgi şöleni, konferanslar, yarışmalar, kitap-şiir okumaları, belgeseller, tiyatrolar, sergi ve konserlerin yapılmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, Necip Fazıl Kısakürekin Çile, Bab-ı Ali, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu, Aynadaki Yalan, Çöle İnen Nur, Hikayelerim isimli eserlerden 60 bin kitap baskısının yapıldığı bildirildi.
     Bu kitapların, lise ve dengi okullara dağıtıldığını ve 24 Mayıs Cuma günü Mevlana alanında gerçekleştirilecek kitap okuma etkinliğine 5 bin öğrencinin katılmasının beklendiği vurgulandı.
     Ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik ödüllü yarışma sonuçlarının belli olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Türkiye genelinde; Necip Fazılı Eserlerinden Tanıyorum Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında Muhittin Güzelkılıç Lisesinden Şerife Atçeken birinci, Karatay Lisesinden Hüseyin İris ikinci, üçüncü ise Dr. Ali Rıza Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şerife Korkmaz oldu. Gençliğin Necip Fazıla Mektubu" mektup yarışmasında, Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Lisesinden Rüveyda Elen birinci, Bartın Safranbolu Anadolu Lisesinden Sema Aydın ikinci olurken üçüncülüğü ise Samsun Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinden Melike Yasemin İlhan aldı. Konya genelinde yapılan "Necip Fazıl Kısakürekin Şiirlerini Ezbere Güzel Okuma" Yarışmasında ise Ortaokullar arasından ilk üç sıra Merkez İlkokulu öğrencisi İrem Koçman Emirgazi, Okçu Mehmet Kefeli Ortaokulundan Mustafa Yavaş, Doğrugöz Namık Kemal Ortaokulundan Kevser Dinç olarak belirlendi. Lise ve dengi okullar da ise Selçuklu Mahmud Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rabia Sümeyra birinci, Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Ali Köse ikinci, Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fırat Acar da üçüncü oldu."
     Ödül töreni, 24 Mayıs Cuma günü yapılacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER