Vergi denetmenlerinin yılbaşı mesaisi

Vergi denetmenlerinin yılbaşı mesaisi -Antalyada vergi dairesi ekipleri, yılbaşı dolayısıyla otel, restoran ve eğlence mekanlarında vergi denetimi yaptı -Denetmenler ilk olarak Sanatçı Yeşim Salkımın sahne aldığı oteli denetl


ANTALYA (A.A) - Antalyada yılbaşı dolayısıyla vergi dairesi ekipleri otel, restoran ve eğlence mekanlarında vergi denetimi yaptı.
     Antalya Vergi Dairesinde görevli vergi denetmenleri ilk olarak Sanatçı Yeşim Salkımın sahne aldığı otele gitti. Otel işletmecileriyle görüşen denetmenler, otele kaç kişinin geldiği, Yeşim Salkımın ne kadar ücret aldığı ile ilgili faturaları incelediler.
     Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik faaliyetlerin en yoğun olduğu günlerden birinin yılbaşı gecesi olduğunu ve bundan dolayı bugün vergi denetimlerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
     Turizm sektöründe önemli bir yeri bulunan Antalyada çok sayıda otelin yer aldığını kaydeden Sütçü, Antalyada yaklaşık 70 kişilik ekibin, yılbaşı dolayısıyla saat 05.00e kadar otel, restoran ve eğlence mekanlarında vergi denetimi yapacağını bildirdi.
     Kent merkezinde önceden belirlenen ve açık olan bütün otellerin denetleneceğini ifade eden Sütçü, Eğlencenin yoğun olduğu Lara, Kaleiçi ve Atatürk Parkı gibi yerlerde arkadaşlar hasılat tespiti yapıyorlar. Otellere de kaç kişi gelmiş, ne kadar hasılat olmuş bunlar kayıt altına alınıyor. Ayrıca otellerde sanatçıların ne kadar ücret aldığının tutanağını da kontrol ediliyor dedi.
     Alanya, Manavgat, Serik, Kaş ve Kemer ilçelerinde ise yerel vergi dairelerindeki görevli personelin denetim yaptığını belirten Sütçü, herhangi bir sorunla karşılaşmadan denetimleri tamamlamayı planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Vergi denetmenlerinin yılbaşı mesaisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER