Yabancı öğrencilere fındığı tanıttı

Yabancı öğrencilere fındığı tanıttı -Ordu Valisi Düzgün, sokak hayvanlarına ev yapmak amacıyla bir araya gelen beş ülkeden 36 öğrenciyi ağırladı -Ziyarette Vali Düzgün, yabancı öğrencilere fındık hakkında bilgi verdi


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, sokak hayvanlarına ev yapmak amacıyla bir araya gelen beş ülkeden 36 öğrenciyi ağırladı. Ziyarette Vali Düzgün, yabancı öğrencilere fındık hakkında bilgi verdi.
     İnternet ortamında tanışan ve oluşturdukları Evim Evim Güzel Evim projesiyle sokak hayvanlarına ev yapmayı amaçlayarak bir ayaya gelen beş farklı ülkeden toplam 36 öğrenci, Ordu Valisi Orhan Düzgünü ziyaret etti.
     Valilik Toplantı Salonunda ağırladığı öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Düzgün, dünyanın en lezzetli fındığının Orduda yetiştiğini ifade etti.
     Ordunun, dünyada fındığın başkenti olarak bilinen Karadeniz Bölgesinin güzel ve şirin bir kenti olduğunu anlatan Düzgün, şunları kaydetti:
     Dünyanın en lezzetli fındıkları Orduda yetiştiriliyor. Dünyadaki her 4 fındığın 3ü Türkiyede, onunda birisi Orduda yetişiyor. Ayrıca hepinizin çok sevdiği ve Avrupada üretilen çikolatalarında önemli bir kısmı, hatta tamamına yakını Türk fındığı kullanılarak üretiliyor. Fındıkla beraber Ordunun değişik tarımsal ürünleri de var. Bal ve kivi bu ürünlerin başında geliyor.
     Konuşmanın ardından Vali Düzgün, içinde fındık bulunan paketleri öğrencilere hediye etti.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Yabancı öğrencilere fındığı tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER