Yahya Çavuş Şehitliği, çiçek bahçesine döndü

Yahya Çavuş Şehitliği, çiçek bahçesine döndü


ÇANAKKALE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Yahya Çavuş Şehitliğine çiçek dikti.
     Erdoğan ve Hacıalioğlu, Yahya Çavuş Şehitliğinin ihyası için fidanlıkta yetiştirilen kasımpatı ve lavanta fidanlarını, şehitlikte toprakla buluşturdu, şehitlikte yıpranmış olan isim plaketlerinin yeniden yazılmasını ve çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi.
     Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, 97 yıl önce yaşanan çetin savaşlarda, küçücük birliklerimiz kendisinden kat kat üstün düşman birliklerine karşı kafa tutmuş, ölümü pahasına bir karış toprağımızı vermemiştir dedi.
     Vatan, bayrak, din ve namus uğruna seve seve şehitliğe koşan ecdadımızın hatıralarının yaşatılması için özellikle şehitlik alanlarımızın ihyasına özen gösteriyoruz diyen Erdoğan, Bir yılda sayıları milyonları bulan ziyaretçilerin atalarımızın yattığı toprakları özenle sevdiklerini gözlemliyoruz diye konuştu.
     Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Şehitlerine şiirinin, Tüllenen mağribi akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana mısrasını okuyan Erdoğan, Bu satırlar bizim parolamız olmuştur dedi.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yahya Çavuş Şehitliği, çiçek bahçesine döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER