Yalovada Mevlana Camisine resmi açılış töreni

Yalovada Mevlana Camisine resmi açılış töreni


YALOVA (A.A) - Hacımehmet Ovasında yapımı 2008 yılında tamamlanan Mevlana Camisinin resmi açılışı, törenle gerçekleştirildi.
     İl Müftüsü Hıdır Bayrak, törende yaptığı konuşmada, camilerin birlik ve beraberliği sağladığını, İslam inancının sembolü olduğunu söyledi. Bayrak, şöyle konuştu:
     Camiler kardeşlik, barış ve huzur mekanlarıdır. Sosyal hayatımızın vazgeçilmez mekanlarıdır. İçinde ve dışında huzur bulduğumuz yerlerdir. Bu çevrede ihtiyacımız vardı. Cemaat çok boldu. Camimizin bin 572 metrekare alandadır. Camimizin cemaat kapasitesi bin 200 kişidir. Camimiz örnek bir camidir. Son eksikliklerinin tamamlanması nedeniyle açılışı bugün yapıyoruz. Caminin çevreye Yalovaya hayırlar getirmesini diliyorum.
     Vali Esengül Civelek de caminin ibadete açılmasından büyük huzur duyduğunu ifade ederek, Caminin yapım sürecinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Camiler birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı yerlerdir. Sevginin, saygının, hoşgörünün, yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin geliştirildiği mekanlardır camiler dedi.
     Belediye Başkanı Yakup Koçal da caminin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
     Vali Civelek ve beraberindekiler, daha sonra caminin açılış kurdelesi kesti.
     1997 yılında yapımına başlanan, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında yapımına ara verilen, daha sonra ise 2003te yeniden inşaatı başlatılan cami, 2008 yılında ibadete açılmıştı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada Mevlana Camisine resmi açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER