Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -5. Süs Bitkileri Kongresi 6-9 Mayıs tarihleri arasında Yalovada yapılacak


YALOVA (A.A) - 5. Süs Bitkileri Kongresinin 6-9 Mayıs tarihleri arasında Yalovada yapılacağı bildirildi.
     Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, yaptığı yazılı açıklamada, 5. Süs Bitkileri Kongresinin 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü başlayacağını ve 4 gün süreceğini bildirdi.
     Kongrede 7 çağrılı, 64 sözlü ve 187si poster olmak üzere toplam 258 bildiri sunulacağını belirten Boz, şunları kaydetti:
     "Üniversitelerin Ziraat, Orman, Fen Fakülteleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Araştırma Enstitülerinde çalışan bilim insanlarının süs bitkilerine yönelik olarak, ıslah ve genetik, yetiştirme teknikleri, biyoteknoloji, doğal bitkiler ve kültüre alma, hastalık ve zararlılar, mekanizasyon, hasat ve hasat sonrası fizyolojisi, muhafaza, tarihte süs bitkilerinin kullanımı, değerlendirme ve pazarlama gibi konularda yaptıkları Ar-Ge çalışmaları 19 ayrı oturumda tartışılacak ve elde edilen sonuçlar kongre sonrasında kitap halinde yayınlanacak."
     Kongrenin son günü olan 9 Mayıs 2013 Perşembe günü de "Süs Bitkileri Açısından Ar-Ge Öncelikleri" konulu panel düzenleneceğini de anlatan Boz, "Panelde süs bitkileri Ar-Ge öncelikleri açısından değerlendirilerek geliştirilmesi için alınması gereken önlemler tartışılacak. Kongreye üniversitelerden, araştırma enstitülerinden, süs bitkileri sektöründe hizmet veren kooperatifler, dernekler, esnaf odaları ile üretici ve pazarlayıcı kuruluşlardan yaklaşık 350 kişinin katılmasını bekliyoruz" görüşünü kaydetti.
    
     -Yalova Devlet Hastanesine gastroenteroloji uzmanı-
    
     Yalova İli Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yalova Devlet Hastanesinde gastroenteroloji uzmanının göreve başladığı bildirildi.
     Açıklamada şu ifadeler yer verildi:
     "Yalova Devlet Hastanesinde ataması yapılan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Uğur Korkmaz görevine başladı. Hazım sistemi, karaciğer, safra yolları ve pankreas hastalıkları ile bunların endoskopik tetkik ve tedavileriyle ilgili uzmanlık alanı olan gastroenteroloji alanında bir hekimin ilimizde göreve başlaması Yalova halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı."
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER